Veilig internetten voor senioren

seniors toetsenbord

“Wil je een workshop over cybercrime en veilig internetten voor senioren geven?” Een simpele vraag, een simpel antwoord: waarom niet, laten we eens bellen. Een simpel antwoord, maar ondertussen was er een knopje om in mijn hoofd. Natuurlijk wil ik dat, want het is interessant en ik heb al zoveel informatie. Dus wat ga ik presenteren?

Aan de slag! Mijn eerste handeling: wat is er al online? Tijdens mijn ‘gewone’ workshops Social media voor senioren is veiligheid altijd een ‘issue’. Meestal verwijs ik naar Veilig Internetten, omdat op die site veel goede informatie staat. Toch voel ik me er niet altijd happy mee, want mijn deelnemers willen op dat moment meer weten. Bovendien weet ik ondertussen dat iets anders meespeelt: oudere deelnemers willen graag in een lager tempo en meer stap voor stap informatie dan meestal wordt aangeboden. Bovendien is niet alles wat online te vinden begrijpelijk (overigens ook niet voor niet-senioren…). Vaktaal, onduidelijke termen en Engels zijn extra hindernissen.

Inmiddels ben ik er achter dat informatie over veilig internetten voor senioren online vooral te vinden is op sites als Veilig Internetten, Fraudehelpdesk, Seniorweb, HCC en enkele andere. Kortom, de sites waarnaar ik al verwees. Cursussen zijn wel te vinden, maar alleen voor leden (HCC) of voor vrijwilligers die vrijwilligers trainen (Seniorweb). Mijn conclusie: ik ga online mijn kennis delen en wellicht later bundelen. Dit blog is de eerste stap.

In mijn volgend blog leg ik een aantal termen uit. Heb jij al vragen of suggesties? Ik lees ze graag! Stuur je me een e-mail?

 

* * *

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief:
tweewekelijks gratis tips over social media.
Praktisch, laagdrempelig, kort en krachtig.

Trackbacks

  1. […] geleden startte ik op mijn site Social media voor senioren het blog ‘Veilig internetten’ speciaal voor senioren. Inmiddels is het tweede deel (over termen) verschenen en blog drie komt […]

Laat wat van je horen

*